Malzemeler: (4 kişilik) 4 ad. Enginar 250 gr. Kıyma 8 Yemek kaşığı Prinç 3 ad. Taze soğan 1 demet Dereotu Limon/zeytinyağı karışımı Yapılışı: Enginarın dış yaprakları atılır.Yaprakların uç kısmı kesilir ve enginarlar sert bir zemine vurularak gevşemesi sağlanır. Enginarın kararmaması için limonlu suya konulur. Diğer tarafta iç malzeme zeytinyağı ile karıştırılıp hazır hale getirilir. Her bir enginar orta yerinden gevşetilerek orta kısmına ve yapraklar arasına limon/zeytinyağı karışımından gezdirilir. Hazırlanan iç malzeme ortasına ve yaprak aralarına konulur. Hazırlanan enginarlar tencereye dizilip enginarların boyuna yakın yükseklikte su konulup orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra limon ve yumurta ile terbiye yapılır.AFİYET OLSUN.
Malzemeler: (4 kişilik)
YanıtlaSil4 ad. Enginar
250 gr. Kıyma
8 Yemek kaşığı Prinç
3 ad. Taze soğan
1 demet Dereotu
Limon/zeytinyağı karışımı
Yapılışı:
Enginarın dış yaprakları atılır.Yaprakların uç kısmı kesilir ve enginarlar sert bir zemine vurularak gevşemesi sağlanır. Enginarın kararmaması için limonlu suya konulur. Diğer tarafta iç malzeme zeytinyağı ile karıştırılıp hazır hale getirilir. Her bir enginar orta yerinden gevşetilerek orta kısmına ve yapraklar arasına limon/zeytinyağı karışımından gezdirilir. Hazırlanan iç malzeme ortasına ve yaprak aralarına konulur. Hazırlanan enginarlar tencereye dizilip enginarların boyuna yakın yükseklikte su konulup orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra limon ve yumurta ile terbiye yapılır.AFİYET OLSUN.